Bericht van Eric Smit: ‘De meest bizarre zaak in mijn journalistieke loopbaan’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Eric Smit, hoofdredacteur van de journalistieke onderzoeks-site Follow the Money.

“Dit is nu de derde week dat de zaak Henry Keizer op de agenda van de media staat. Het is ook de meest bizarre zaak waar ik in mijn journalistieke loopbaan op heb gezeten. De voorzitter van de volkspartij die voor vrijheid en democratie staat, voor eerlijke kansen, voor vrij ondernemerschap, de partij die mensen die over talenten en doorzettingsvermogen beschikken de ruimte wil bieden, wordt geleid door een kerel die ten koste van een Koninklijke vereniging met vele duizenden leden rijk is geworden. Niet door eerlijk ondernemerschap, maar door misleiding. Het lijkt een scenario voor een film, maar dat is het niet. Henry Keizer bestaat echt.

Hij is de man die de afgelopen jaren de VVD hielp reorganiseren, hij schoof tot voor kort aan bij fractievergaderingen en hij is betrokken bij de vorming van het nieuwe kabinet. Keizer heeft kennis van zeer vertrouwelijke informatie en is de rechterhand van de man die ons land leidt: premier Mark Rutte. En niemand bij de VVD weet wat deze man Keizer precies in zijn leven heeft uitgevoerd. Ik blijf me afvragen hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat deze persoon zichzelf binnen de partij omhoog wist te werken. Humor, een vlotte babbel, een krijtstreep pak en een mooie grote Mercedes met chauffeur lijkt genoeg om tot het centrum van de macht in Nederland door te dringen. Zo gek kun je het bijna niet verzinnen. En ik kan u alvast verklappen dat het verhaal hiermee nog niet is verteld.”

Bericht achterlaten