Column Het Nieuws van de Vooruitgang – Hans Schönfeld

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vanochtend was de beurt aan Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

“De afgelopen weken gebeurden er drie dingen die ik vandaag eens in relatie tot elkaar wil beschouwen. In Syrië werd door het leger van Assad opnieuw gifgas, deze keer chloorgas, gebruikt. Diezelfde week verscheen het boek ‘Rechtsstaat in verval’, van het VVD eerste kamerlid Syan Schaap, waarin Schaap schrijft dat ‘Wilders heerst als een Führer die zelfs het nationaalsocialisme niet heeft gekend’. En de PVV publiceerde haar verkiezingsprogramma.

De kritiek van Schaap ligt gevoelig binnen de VVD. Halbe Zijlstra nam er afstand van zoals hij al eerder afstand van een boek van Schaap waarin werd beschreven dat de PVV net als de NSB inspeelt op emoties. En dan het PVV programma, een a4tje vol dingen die verboden gaan worden. Nederland volgens Wilders is verboden gebied voor vluchtelingen, ook voor mensen die met chloorgas worden gebombardeerd; kent een verbod op Moskeeën, kent een verbod op boerkinies en ook de Koran wordt verboden. Je zou als Halbe Zijlstra, trots liberaal, toch moeten nadenken wat er nog aan verboden kan volgen. Mogen we nog wel anders denken dan onze eigen Kim Yung Geert? Belanden alle aanhangers van de linkse kerk samen met Moslims in werkkampen? Tja en dan te bedenken dat Halbe Zijlstra leider is van de Volkspartij van Vrijheid en Democratie en zonder zich te schamen afstand neemt van een eigen senator die Kim Yung Geert bij zijn naam noemt.”

One thought on “Column Het Nieuws van de Vooruitgang – Hans Schönfeld

 1. J.F.van de Wateringen

  Al geruime tijd luister ik graag naar Arrow jazz fm,nu sublime fm,een openbaring t.o.v.de
  andere zenders met muziekprogramma’s.
  Gisteren was Hans weer aan de beurt met zijn column,en daar word ik niet echt vrolijk van
  omdat hij zich steeds meer ontpopt als een fervent wildersjager…. let wel,ik zou ook niet graag willen dat hij bij de vlgd verkiezingen minister-president wordt,maar juist Hans Schonfeld als gerenommeerd columnist zou toch moeten weten dat alles in het leven om
  gemiddelden draait,dus advies:stel je verhaal een beetje bij en kijk ook eens in de
  vijver van de linkse ploeg….

Bericht achterlaten