Sublime Sound week 40: Kandace Springs – Talk To Me

Het kiezen van de Sublime Sound van deze week was een makkelijke keuze: ‘Talk To Me’ van Kandace Springs! Wij waren niet de enige die ze zo makkelijk omver heeft geblazen…  Na slechts één nummer gezongen te hebben, ontving Kandace Springs een platencontract van Blue Note Records. Ook Prince had aan één nummer genoeg om haar uit te nodigen voor de 30e verjaardag van ‘Purple Rain’.


Ze bewondert Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone en Roberta Flack, werkte samen met Gregory Porter en Prince, maar klinkt vooral als zichzelf. “The artists who have inspired me the most all sang so naturally. That helped me find my own sound.” 

Kandace is pas 27 jaar, komt uit Nashville en laat op haar debuutplaat ‘Soul Eyes’ vooral haar jazzy kant horen. Terecht dat het album op Blue Note is uitgebracht, want de zangeres doet niet onder tussen de legendes die aan het label zijn verbonden. En als je door de studioversies al weggeblazen wordt, wacht dan maar tot je het live ziet. Kandace Springs stond afgelopen zomer op het North Sea Jazz Festival en pakte het publiek volledig in, en in komt in november terug naar Nederland. Op 5 november speelt ze in de North Sea Jazz Club in Amsterdam en op 6 november op So What’s Next Festival in Eindhoven.

 

Bericht achterlaten