sublime-to-go-limoen

Benieuwd welke leuke concerten, festivals en andere evenementen er binnenkort plaatsvinden? Bekijk hier de Sublime To Go Cultuuragenda! 


– Juli 2017 – 


Otis Park Festival
otis park
Datum: 15 t/m 21 juli 2017
Locatie: Kronenburgerpark, Nijmegen
Tickets: Gratis entree

Van 15 tot en met 21 juli kun je weer terecht voor een week vol soul, funk en jazz in het monumentale Kronenburgerpark. Met artiesten als Steffen Morrison en Wicked Jazz Sounds wordt dit een heerlijk event! Je kunt hier ook terecht voor heerlijke hapjes van verschillende foodtrucks. Met maar liefst 33 acts heeft Otis Park voor deze vijfde editie het volste programma ooit.


Sublime Bos openingsfeest
Sublime FM
Datum: 23 juli 2018
Locatie: buiten in de kuil, Baarn
Info: Doneer een boom en ontvang je toegangskaartje

Ook jij kan een bijdrage leveren aan vooruitgang. Samen met luisteraars, adverteerders en partners zijn we een crowdfundproject gestart om bomen te gaan planten op een locatie waar de natuur het nodig heeft. Wil jij bij het openingsfeest zijn, en genieten van het optreden van special guest Steffen Morrison? Doneer dan ook een boom!


Het Concertgebouw: Kurt Elling & Branford Marsalis
branf_elling_weiss_1120x800
Datum: 21 juli 2017
Locatie: Concertgebouw, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

Op vrijdag 21 juli staan twee jazzgrootheden op het podium van Het Concertgebouw: saxofonist Branford Marsalis en vocalist Kurt Elling. Hun paden kruisten elkaar al vaker, maar van een samenwerking kwam het niet. Totdat het Brandford Marsalis Quartet besloot een volledige plaat te maken met één zanger. Kurt Elling werd gezien als de enige logische optie: ‘Man, You’ve Got The Thing’. 


Sublime Summertime 
Vooges
Datum: 23 juli 2017
Locatie: Vooges Strand in Zandvoort
Meer info: Facebook-event

Na het succes van vorig jaar, slaan Sublime Summertime en Vooges Strand opnieuw de handen ineen. Deze zomer zullen er maar liefst vier edities Sublime Summertime zijn! De eerste editie vindt plaats op 23 juli. DJ’s Adani & Wolf zorgen voor de fresh jazzy sounds, zodat je kunt dansen met de voetjes in het zand! Daarnaast is er een heerlijke barbecue, en uiteraard is het ook mogelijk vegetarische gerechten te bestellen.


Ajuma Summer Festival
ajuma
Datum: 29 juli 2017
Locatie: Zuidstrand, Zandvoort
Tickets: Koop je tickets hier 

Na twee eerdere succesvolle edities is Ajuma Summer Festival op 29 juli 2017 terug voor haar derde editie. Ajuma is met recht de ‘Beach Hideaway’, waar je het gevoel krijgt dat de wereld even stopt met draaien om aan de hectiek van het leven te ontsnappen. Ajuma neemt je een dag mee op reis langs tal van live artiesten en dj’s, waar al je zintuigen geprikkeld gaan worden. Over het concept valt niet te twisten. Er wordt een podium geboden aan (aankomend) muzikaal talent met een soulvolle inslag. In combinatie met het strand waar je terecht kan voor een early yoga sessie of een Stand Up Paddling workshop. Van singer-songwriter naar soulvolle elektronische muziek. Van meesterlijk gemaakte Oosterse fingerfood naar oesters. Van massage naar beach art. Van rust naar inspiratie en energie. Ajuma Summer Festival: een mix van live muziek, Asian food, eigenzinnige wijnen, cocktails & experience.


Augustus 2017-


Boris – Live at Amsterdamse Bostheater
boris
Datum: 06 augustus 2017
Locatie: Amsterdamse bostheater
Tickets: Koop je tickets hier

Keep The Funk Alive wordt een heerlijke funk- en soulshow voor de echte soulliefhebbers met de hits van toen en nu! Het Amsterdamse Bostheater wordt zondag 6 augustus omgetoverd tot een funk experience. Een trein die je meevoert langs de classics die hij zal laten samensmelten mijn zijn eigen werk.


Grachtenfestival Amsterdam

Datum: 11 t/m 20 augustus 2017
Locatie: Grachten van Amsterdam, Rokin 75.
Tickets: Koop je tickets hier

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. De concerten worden gegeven op typisch Amsterdamse locaties, zoals op boten, grachtenpanden en op in de grachten gebouwde podia. Allerlei muzieksoorten komen tijdens het Grachtenfestival aan bod!


Sublime Summertime 
Schermafbeelding 2017-07-18 om 14.46.22
Datum: 23 augustus 2017 (onder voorbehoud van het weer)
Locatie: Vooges Strand in Zandvoort
Meer info: Sublime @ Vooges 2017

De tweede editie van Sublime Summertime 2017 zal plaatsvinden op 23 augustus. Ook deze editie zullen DJ’s Adani &Wolf zorgen voor de fresh jazzy sounds, zodat je kunt dansen met de voetjes in het zand! Daarnaast is er weer een heerlijke barbecue, en uiteraard is het ook mogelijk vegetarische gerechten te bestellen.


Haarlem Jazz & More
haarlemjazz
Datum: 16 t/m 20 augustus 2017
Locatie: Binnenstad van Haarlem
Tickets: Gratis entree

Het meerdaagse festival Haarlem Jazz & More, vaak ook gewoon Haarlem Jazz genoemd, vindt midden in de oude binnenstad plaats. Tijdens Haarlem Jazz zijn er vele muzikale optredens die te scharen zijn onder de noemer jazzmuziek. Dat betekent heerlijke klanken die door het oude stadscentrum schallen onder het genot van een hapje en een drankje. En dan heeft Haarlem Jazz ook nog eens gratis entree.


Lowlands
LL
Datum: 18, 19 en 20 augustus 2017
Locatie: Biddinghuizen 
Tickets: Koop je tickets hier

Lowlands is jarig! Dit jaar is alweer de 25e editie van het festival. Zoals ieder jaar belooft het weer een feestje te worden. Het terrein in Biddinghuizen wordt wederom getransformeerd tot een feestelijk paradijs, waar alles kan en mag. Voor iedereen die nog niet is geweest, this is the time to go! Onder meer Kovacs, Solange, Michael Kiwanuka, Sampha en Jeangu Macrooy staan dit jaar op het podium. 


DOX
dox
Datum: 20 augustus 2017
Locatie: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Tickets: Gratis 

Het platenlabel/boekingskantoor en uitgeverij Dox bestaat dit jaar maar liefst 20 jaar. Dox viert dit jubileum met diverse events in Tolhuistuin en Caprera. Deze maand staan ze in het Vondelpark Openluchttheater. Ook verschijnt er in het kader van dit jubileum een speciale album release van New Cool Collective Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité. Artiesten als onder meer BRUUT!, Steffen Morrison en IVAR zijn te bewonderen tijdens dit event. Entree is gratis! 


Latino Americano Festival
Schermafbeelding 2017-06-15 om 14.28.36
Datum: 23 t/m 27 augustus 2017
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: Koop je tickets hier

LantarenVenster presenteert de tweede editie van het Festival Latino Americano Rotterdam! Na een fantastische start in 2016 ademt LantarenVenster van 23 tot en met 27 augustus 2017 opnieuw vijf dagen lang Latijns-Amerika. Met ruim dertig filmvertoningen, drie concerten en een doorlopend randprogramma met feesten, diverse talkshows, dans, dj’s en vele interessante gasten brengt Latino Americano de Latijns-Amerikaanse sfeer naar de Wilhelminapier


– September 2017 –


Sublime Summertime 
Schermafbeelding 2017-07-18 om 14.46.22
Datum: 3 september 2017 (onder voorbehoud van het weer)
Locatie: Vooges Strand in Zandvoort
Meer info: Sublime @ Vooges 2017

De derde editie van Sublime Summertime 2017 zal plaatsvinden op 3 september. Ook deze editie zullen DJ’s Adani &Wolf zorgen voor de fresh jazzy sounds, zodat je kunt dansen met de voetjes in het zand! Daarnaast is er weer een heerlijke barbecue, en uiteraard is het ook mogelijk vegetarische gerechten te bestellen.


Down to Earth
down to earth
Datum: 5 september 2017
Locatie: EYE Filmmuseum, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

Business Leaders organiseert in samenwerking met de makers van de film ‘Down to Earth’ en Sublime FM een unieke middag voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Een middag waarin we in het prachtige Eye Filmmuseum stil staan bij de toenemende snelheid waarmee de wereld verandert. We bekijken de film Down to Earth en gaan in gesprek met maker Rolf Winters over de betekenis van de film voor leiderschap en organisaties. 


Kovacs
kovacs
Locatie: Openluchttheater Caprera, Bloemendaal
Datum: 10 september 2017
Tickets: Koop je tickets hier

Zangeres Kovacs komt op zondag 10 september naar Openluchttheater Caprera in Bloemendaal! Het optreden is voorlopig de enige show die de Nederlandse muzikante gepland heeft staan. Voor deze bijzondere gelegenheid zal Kovacs haar nieuwe show spelen, waarbij nieuw repertoire gespeeld zal worden met een nieuwe band. Sinds de debuut EP ‘My Love’ is Kovacs niet te stoppen. Kovacs speelde eerder op grote festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival af en deed de band in 2016 nog een clubtour door Nederland. 


Sublime Summertime 
Schermafbeelding 2017-07-18 om 14.46.22
Datum: 10 september 2017 (onder voorbehoud van het weer)
Locatie: Vooges Strand in Zandvoort
Meer info: Sublime @ Vooges 2017

De vierde editie van Sublime Summertime 2017 zal plaatsvinden op 10 september. Ook deze editie zullen DJ’s Adani &Wolf zorgen voor de fresh jazzy sounds, zodat je kunt dansen met de voetjes in het zand! Daarnaast is er weer een heerlijke barbecue, en uiteraard is het ook mogelijk vegetarische gerechten te bestellen.


Caribbean Sea Jazz Festival
CaribbeanSeaJazz

Datum: 15 en 16 september 2017
Locatie: Aruba
Meer info: Caribbean Sea Jazz

Voorkom een after summer dip en boek een tripje naar Aruba om het geweldige Carribean Sea Jazz Festival mee te maken. Op 15 en 16 september staat Aruba in het teken van soul en jazz, met optreden van artiesten als Cory Henry & The Funk Apostles, Maceo Parker, Shirma Rouse en Rubén Blades. 


World Kiteboarding League Texel 2017
 13124729_1030793187004689_3542957329424954557_n
Datum: 21 t/m 24 september 2017
Locatie: Texel
Meer info: WKL Texel 2017

Eén van de grootste en belangrijkste kiteboarding events ter wereld zal eind september plaatsvinden op Texel. Dit evenement van de World Kiteboarding League Cup zal daarbij de enige Nederlandse stop zijn van de league in 2017. De deelnemers zijn afkomstig uit minstens twintig verschillende landen. 


John Legend – Darkness & Light Concert 

john legend
Datum: 22 september 2017
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

John Legend is terug van weggeweest. Op 22 september staat hij met zijn ‘Darkness & Light’ tour in de Ziggo Dome. Hij brak 10 jaar geleden door met zijn album ‘Get Lifted’. Met zijn nummer ‘All of Me’ heeft hij inmiddels Top 40 geschiedenis geschreven door meer dan een half jaar in de lijst te staan. Een decennia en vele albums en hits later komt John Legend keihard terug met zijn album ‘Darkness & Light’. Dit wordt een avond om nooit te vergeten! 


Amsterdam Wine Festival

Datum: 29, 30 september en 1 oktober
Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam
Tickets: Ticketverkoop van start op 01 juni 2017.

Wijnliefhebbers kunnen binnenkort weer volop genieten! Eind september vindt namelijk de tweede editie van het Amsterdam Wine Festival plaats. Dit keer worden de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd en pakt men nog grootser uit. Opnieuw is de Westergasfabriek het decor van dit wijnspektakel, al wordt nu naast de Gashouder ook het Transformatorhuis bij het festival betrokken. Natuurlijk komen er prachtige wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje aan bod, maar denk ook aan parels als Oostenrijk, Kroatië of een wijngebied als Californië. Verwacht meer wijnen, meer workshops en nog meer beleving!


Trijntje Oosterhuis
trijntje
Datum: 30 september 2017
Locatie: Theater de Kom, Nieuwegein
Tickets: Koop je tickets hier

Trijntje Oosterhuis zingt een avond lang de mooiste Nederlandstalige liedjes. De zangeres blaast tijdloze nummers nieuw leven in en zet ook haar eigen hits, zoals ‘De Zee’, ‘Vlieg Met Me Mee’ en het prachtige ‘Ken Je Mij’, op de setlist. Trijntje raakte hierdoor zo geïnspireerd dat ze samen met de beste Nederlandse tekst- en muziekcomponisten ook nieuwe nummers schreef, die ze tijdens dit concert voor het eerst ten gehore brengt. Als altijd bijgestaan door de beste muzikanten!


– Oktober 2017 –


Metropole Orkest & Jameszoo opening Amsterdam Dance Event 
metrople 
Datum: 18 oktober 2017
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

Dit jaar wordt het Amsterdam Dance Event opnieuw geopend door het Metropole Orkest, dit keer samen met producer Jameszoo. Het Metropole Orkest wil tijdens deze openingsavond de uitdaging aangaan om de ‘onbevangen computer jazz’, zoals Jameszoo zijn werk zelf noemt, te vertalen naar een akoestische setting. Het publiek wordt meegenomen in een wereld waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven worden. Het geeft de onvoorspelbare muziek van Jameszoo een extra twist en dimensie waarbij het publiek verrast en geraakt zal worden.


– November 2017 –


Jamiroquai 
jamiroquai_wallpaper_2_by_johnnyslowhand-d31hcbk
Datum: 8 november 2017
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam

Jamiroquai mag wel één van de meest invloedrijke Britse bands van de afgelopen 25 jaar genoemd worden. De band verkocht wereldwijd meer dan 26 miljoen albums en met het album ‘Travelling Without Moving’, met onder andere de hits Virtual Insanity en Cosmic Girl, behaalden ze een vernoeming in het Guinness Book of World Records voor het best verkopende funk album aller tijden.

Vorige maand werd al bekend dat Jamiroquai komende zomer ook al naar Nederland komt voor een optreden tijdens North Sea Jazz Festival in juli.


Sfeerbeurs La Table
latable
Datum: 9 t/m 12 november 2017
Locatie: De Grote Kerk, Naarden-Vesting
Tickets: Koop je tickets hier

Al meer dan 20 jaar is de nationaal bekendstaande Sfeerbeurs LaTable het lifestyle-event in de aanloop naar ‘The Festive Season’. LaTable staat voor zien, beleven, proeven en ontdekken van Home & Living, Fashion & Beauty, Lifestyle & Home Entertainment, Leisure & Travel, Jewelry Watches tot Food & Wines. Kortom; een heerlijke dagje uit! 


Rockit festival
Schermafbeelding 2017-06-22 om 11.36.09
Datum: 11 november 2017
Locatie: De Oosterpoort, Groningen
Tickets: Koop je tickets hier

Rockit is een nieuw, avontuurlijk en grensoverschrijdend festival vol versmeltingen van genres en stijlen. Zo combineert het eendaagse event dat plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen, progressieve jazz met crossovers naar experimentele pop, rock, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek. Namens als Thundercat, Miles Mosley, Mark Guilliana Jazz Quartet, Avishai Cohen Quartet (trompet), Allison Miller’s Boom Tic Boom, tUnE-yArDs, TaxiWars en Knower zullen hier optreden. 


– December 2017 –


Charles Bradley & His Extraordinaires
charles bradley
Datum: 10 december 2017
Locatie: De Oosterpoort, Groningen
Tickets: Koop je tickets hier

Dit concert stond eigenlijk vorig jaar december gepland, maar in aanloop naar de tournee werd er kanker geconstateerd bij Charles Bradley. Hij werd gedwongen alles af te zeggen, maar inmiddels heeft ‘The Screaming Eagle of Soul’ de strijd gewonnen en wil hij alle geannuleerde shows weer inhalen. Vrijwel exact een jaar later komen Charles Bradley & His Extraordinaires dus alsnog naar Groningen!


Metropole Orkest & Caro Emerald

img19962.755x455
Datum: 18 t/m 23 december 2017
Locatie: Bekijk de locaties hier
Tickets: Koop je tickets hier

Een ontmoeting tussen het veelzijdige Metropole Orkest en de classy hitmachine Caro Emerald. Na een eerdere samenwerking in 2013 komen ze in december opnieuw samen voor een swingend concert. Een moderne ode aan de retro met een mix van orkestrale jazz, ballroom, latin en aanstekelijke melodieen. Uiteraard zullen de nieuwe tracks van de net uitgekomen (door fifties Exotica geinspireerde) Emerald Island EP gespeeld worden, maar ook de bekende hits van Caro Emerald komen voorbij.


Sister Sledge
20117192_1576749935730871_8573045297943126771_o
Datum: 20 december 2017
Locatie: de Vorstin, Hilversum
Meer info: Sister Sledge | de Vorstin

Eén van de meest bekende soul- en discogroepen Sister Sledge komt voor een exclusieve show naar Hilversum. De zussen waren eind jaren 70 niet van de hitlijsten weg te denken met discohits als ‘he’s the greatest danser’ en ‘we are family’. Met vele prijzen en onderscheidingen op zak waaronder een Grammy Award, wordt het 20 december disco van de bovenste plank!


– Maart 2018 –


Ladies of Soul
Schermafbeelding 2017-06-08 om 14.44.48
Datum: 24 maart 2018
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier.

Glennis Grace, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer zijn de Ladies of Soul. Met hun weergaloze show, ontstaan als ode aan pure muziek, staan zij op 24 maart 2018 voor het vijfde jaar op rij in de Ziggo Dome. Trijntje Oosterhuis onderbreekt haar tournee speciaal om als special guest bij de jubileumeditie aanwezig te zijn. De dames brengen bekende en minder bekende pop- en soulnummers ten gehore, variërend van uptempo dansnummers tot mooie ballad en intieme momenten. Zij worden tijdens de show begeleid door een grote live band! 


– November 2018 –


Caro Emerald
Schermafbeelding 2017-06-08 om 15.03.44
Datum: 9 november 2018
Locatie: Amsterdam, AFAS Live
Tickets: Koop je tickets hier

Caro Emerald geeft volgend jaar een groot concert in AFAS Live, Amsterdam. De muziek tijdens de tour is geïnspireerd op de muziekstijl Exotica, die stamt uit de jaren vijftig en zestig en exotische geluiden bevat. Bestel je tickets nu!