sublime-to-go-limoen

Benieuwd welke leuke concerten, festivals en andere evenementen er binnenkort plaatsvinden? Bekijk hier de Sublime To Go Cultuuragenda! 


– Mei 2017 –  


Bier en Appelsap festival
bier en appelsap
Datum: 25 mei 2017
Locatie: Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche
Tickets: Gratis entree

Op Hemelvaartsdag organiseren Bier en Appelsap en buiten in de kuil het Bier en Appelsap Festival! Een gezellig festival met leuke activiteiten voor het hele gezin midden in de mooie natuur van Lage Vuursche. Natuurlijk met lekkere hapjes en drankjes! Denk aan streekbiertjes, vers geperste sappen, van tosti tot boerenburger en van appeltaart tot borrelplank of bak je eigen broodjes boven het kampvuur.


Breda Jazz
jazz breda
Datum: 25 t/m 28 mei 2017
Locatie: Centrum Breda

Vier dagen vanaf Hemelvaart verandert Breda in één groot podium dat in het teken staat van de jazz en allerlei aanverwante stijlen. Tweehonderd concerten op bijna twintig podia! Jaarlijks vinden zo’n kwart miljoen bezoekers van over de hele wereld hun weg naar het Bredase festival. Muziek, eten en Brabantse gezelligheid!


Tong Tong Fair
tong tong fair
Datum: 25 mei t/m 5 juni
Locatie: Malieveld, Den Haag
Tickets: Koop je tickets hier

De Tong Tong Fair komt ieder jaar weer terug in Den Haag en het draait voornamelijk om de Indische cultuur en natuurlijk heerlijk eten! Het bestaat uit de beroemde Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen, de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs, en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit.


DOX
dox
Datum: 26 & 27 mei 2017
Locatie: 
26 mei Paradiso Noord (tolhuistuin), Amsterdam
27 mei Caprera, Bloemendaal
Tickets: Koop je tickets hier

Het platenlabel/boekingskantoor en uitgeverij Dox bestaat dit jaar maar liefst 20 jaar. Dox viert dit jubileum met diverse events in Tolhuistuin en Caprera. In augustus staan ze in het Vondelpark Openluchttheater. Ook verschijnt er in het kader van dit jubileum een speciale album release van New Cool Collective Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité. Artiesten als onder meer New Cool Collective, BRUUT!, Marle Thomson, Charlie Dée en Steffen Morrison zijn te bewonderen tijdens dit event


Shirma Rouse
shirma rouse
Datum: 26 mei 2017
Locatie: De Vorstin, Hilversum
Tickets: Koop je tickets hier 

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.


Soul Food Special met Steffen Morrison

Datum: 26 mei 2017
Locatie: De Vorstin, Hilversum
Tickets: Koop je tickets hier

Eén keer per jaar trakteren DJ Hell.nl en DJ Branco op een Soul Food Special als een muzikaal cadeautje voor alle Soul Fooders! Vrijdag 26 mei is het weer tijd voor zo’n avond en kun je voorafgaand aan Soul Food genieten van een spectaculair optreden van Steffen Morrison! Kom genieten onder het genot van diverse soulfood-hapjes speciaal gemaakt voor de Soul Food avond.


– Juni 2017 –


Trek Festival
trekgroot
Datum: 1 t/m 5 juni 2017
Locatie: Griftpark, Blauwkapelseweg, Utrecht
Tickets: Gratis entree

Trek is de afgelopen jaren razend populair geworden. Het weer zat mee en ook de locatie in het Griftpark was top! Dit jaar is er weer gekozen voor het Pinksterweekend en kun je 5 dagen lang genieten van al het lekkers in het park. Tientallen mobiele keukens, livemuziek en theatervoorstellingen. Je hoeft niet weg met Pinksteren, dat wordt lekker genieten in het Griftpark


Jazz in Duketown

1511664_703144899744589_6543019926909519542_o
Datum: 2 t/m 5 juni 2017
Locatie: Centrum ‘s-Hertogenbosch, Nederland
Tickets: Gratis toegang

Het Jazzhart van Nederland klopt ieder jaar in ’s-Hertogenbosch, tijdens Jazz in Duketown. Een van de oudste, gratis Jazzfestivals van Nederland heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een eigenzinnig festival, met grote namen uit binnen- en buitenland. Geen enkel ander jazzfestival biedt zulke hoogwaardige programmering volledig gratis aan! Kom gezellig tijdens het Pinksterweekend genieten met vrienden en familie op Jazz in Duketown. 


Fat Freddy’s Drop
Datum: 7 juni 2017
Locatie: Pllek
FatFreddy'sDrop
Het Amsterdamse podium Pllek bestaat vijf jaar. Om dat te vieren wordt er op het strand, op de pas geopende Pllek Live Stage een concert gegeven door Fat Freddy’s Drop! Fat Freddy’s Drop is een 7-koppige band uit Nieuw-Zeeland. De band maakt een mix van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. Vorig jaar verkochten ze nog 3x (!) Paradiso uit, en nu komen ze terug het bijzonder Pllek strand!


De Utrechtse Studenten Bigband ft. Boris, Shirma Rouse en Jan van Duikeren
img18354.755x455
Datum: 8 juni 2017
Locatie: TivoliVredenburg

Met het project Big Bang: Back To The Roots blikt de Utrechtse Studenten Bigband terug op haar kleurrijke “roots” en de soul- en funkmuziek van grootheden als Aretha Franklin, Marvin Gaye, Stevie Wonder en Prince. Samen met trompettist Jan van Duikeren, soulzangeres Shirma Rouse, Boris zal de Utrechtse Studenten Bigband de grootste soul- en funkparty van het jaar neerzetten in de Pandora!


Take Off Music Event

Take_Off_Logo

Datum: 8 t/m 11 juni 2017
Locatie: Meer Jazz, Hoofddorp

Het TAKE OFF Music Event wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 11 juni in en om Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Op donderdag de kroegentocht, op zaterdag de Internationale Big Band Competitie en vooral heel veel verschillende muziekstijlen en -optredens. Voor 6 concerten (Edsilia Rombley, Mathilde Santing, ZO Gospel Choir in Concert met Berget Lewis, The World Famous Glenn Miller Orchestra, Kraak & Smaak en de Brooklyn Funk Essentials) zijn er online kaartjes te koop; de anderen zijn allemaal vrij toegankelijk.


Zara Larsson 
Zara
Datum: 13 juni 2017
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

De Zweedse popzangeres Zara Larsson zingt al haar hele leven en won op haar 10e de Zweedse talentenjacht ‘Talang 2008’. Ze brak in 2015 wereldwijd door met de zomerhit ‘Lush Life’ en sindsdien is ze niet meer te stoppen. Ze heeft honderden miljoenen views op Youtube, maakte samen met David Guetta het officiële nummer voor het EK 2016 en heeft net een nieuw nummer uitgebracht met Ty Dolla $ign. Haar tweede album ‘So Good’ verschijnt binnenkort.


Oerol festival
oerol
Datum: 9 t/m 18 juni 2017
Locatie: Terschelling, Nederland
Tickets: Koop je tickets hier

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, de ruimte voelen om nieuwe dingen te creëren, onderzoeken en te presenteren. De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat!


Wicked Jazz Sounds Festival
wicked jazz sounds

Datum: 24 juni 2017
Locatie: Amsterdam, NDSM
Tickets: Koop je tickets hier

Wicked Jazz Sounds is een muziekfestival, gericht op een mix tussen jazz, funk, soul, hiphop, groove, swing en aanverwante stijlen. Een mix qua sounds, maar ook een mix qua optredens: van DJ’s tot solo live acts, van jazzduo’s tot grote funkcollectieven. Kom dus zaterdag 24 juni naar het NDSM om dit mee te maken!


Parkpop
parkpop 2017
Datum: 25 juni 2017
Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Tickets: Gratis toegang

Parkpop is al jaren een groot succes. Ieder jaar wordt er met veel zorg een programma gemaakt van nationale en internationale acts die mogen spelen in het prachtige Zuiderpark. Dit jaar zullen onder meer artiesten als Toots and the Maytals en Jon Tarifa optreden. Parkpop is met gemiddeld 200.000 bezoekers één van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. 


– Juli 2017 – 


Pitch Festival
pitch 2017
Datum: 01 juli 2017
Locatie: NDSM, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

Pitch Festival trekt volle zalen door de top dj’s en muziekstijlen als (deep)house, disco, dubstep en techno, maar ook zeker om de intimiteit! Dit Festival wordt ieder jaar populairder maar tot dusver mogen we het nog intiem noemen. Van het Westergasterras, de Westerunie, het Transformatorhuis tot de Westerliefde en nu het NDSM… bij Pitch Festival ben je op een écht dance festival midden in Amsterdam!


North Sea Jazz Festival
NSJF

Datum: 7, 8 en 9 juli 2017
Locatie: Ahoy, Rotterdam
Meer info: NSJF

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer. Klik hier voor enkele al bevestigde artiesten.


Ajuma Summer Festival
ajuma
Datum: 29 juli 2017
Locatie: Zuidstrand, Zandvoort
Tickets: Koop je tickets hier 

Na twee eerdere succesvolle edities is Ajuma Summer Festival op 29 juli 2017 terug voor haar derde editie. Ajuma is met recht de ‘Beach Hideaway’, waar je het gevoel krijgt dat de wereld even stopt met draaien om aan de hectiek van het leven te ontsnappen. Ajuma neemt je een dag mee op reis langs tal van live artiesten en dj’s, waar al je zintuigen geprikkeld gaan worden. Over het concept valt niet te twisten. Er wordt een podium geboden aan (aankomend) muzikaal talent met een soulvolle inslag. In combinatie met het strand waar je terecht kan voor een early yoga sessie of een Stand Up Paddling workshop. Van singer-songwriter naar soulvolle elektronische muziek. Van meesterlijk gemaakte Oosterse fingerfood naar oesters. Van massage naar beach art. Van rust naar inspiratie en energie.
Ajuma Summer Festival: een mix van live muziek, Asian food, eigenzinnige wijnen, cocktails & experience.


Augustus 2017-


Lowlands
lowlands
Datum: 18, 19 en 20 augustus 2017
Locatie: Biddinghuizen 
Tickets: Koop je tickets hier

Lowlands is jarig! Dit jaar is alweer de 25e editie van het festival. Zoals ieder jaar belooft het weer een feestje te worden. Het terrein in Biddinghuizen wordt wederom getransformeerd tot een feestelijk paradijs, waar alles kan en mag. Voor iedereen die nog niet is geweest, this is the time to go! De muzikale line-up is wederom van hoge kwaliteit. Onlangs heeft het festival nieuwe namen aangekondigd: onder meer Kovacs, First Aid Kit, Sampha en Jeangu Macrooy staan dit jaar op het podium. 


DOX
dox
Datum: 20 augustus 2017
Locatie: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Tickets: Gratis 

Het platenlabel/boekingskantoor en uitgeverij Dox bestaat dit jaar maar liefst 20 jaar. Dox viert dit jubileum met diverse events in Tolhuistuin en Caprera. Deze maand staan ze in het Vondelpark Openluchttheater. Ook verschijnt er in het kader van dit jubileum een speciale album release van New Cool Collective Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité. Artiesten als onder meer BRUUT!, Steffen Morrison en IVAR zijn te bewonderen tijdens dit event. Entree is gratis! 


– September 2017 –


Kovacs
kovacs
Locatie: Openluchttheater Caprera, Bloemendaal
Datum: 10 september 2017
Tickets: Koop je tickets hier

Zangeres Kovacs komt op zondag 10 september naar Openluchttheater Caprera in Bloemendaal! Het optreden is voorlopig de enige show die de Nederlandse muzikante gepland heeft staan. Voor deze bijzondere gelegenheid zal Kovacs haar nieuwe show spelen, waarbij nieuw repertoire gespeeld zal worden met een nieuwe band. Sinds de debuut EP ‘My Love’ is Kovacs niet te stoppen. Kovacs speelde eerder op grote festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival af en deed de band in 2016 nog een clubtour door Nederland. 


Caribbean Sea Jazz Festival
CaribbeanSeaJazz

Datum: 15 en 16 september 2017
Locatie: Aruba
Meer info: Caribbean Sea Jazz

Voorkom een after summer dip en boek een tripje naar Aruba om het geweldige Carribean Sea Jazz Festival mee te maken. Op 15 en 16 september staat Aruba in het teken van soul en jazz, met optreden van artiesten als Cory Henry & The Funk Apostles, Maceo Parker, Shirma Rouse en Rubén Blades. 


– November 2017 –


Jamiroquai 
jamiroquai_wallpaper_2_by_johnnyslowhand-d31hcbk
Datum: 8 november 2017
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam

Jamiroquai mag wel één van de meest invloedrijke Britse bands van de afgelopen 25 jaar genoemd worden. De band verkocht wereldwijd meer dan 26 miljoen albums en met het album ‘Travelling Without Moving’, met onder andere de hits Virtual Insanity en Cosmic Girl, behaalden ze een vernoeming in het Guinness Book of World Records voor het best verkopende funk album aller tijden.

Vorige maand werd al bekend dat Jamiroquai komende zomer ook al naar Nederland komt voor een optreden tijdens North Sea Jazz Festival in juli.


Metropole Orkest & Caro Emerald
img19962.755x455
Datum: 18 december 2017
Locatie: TivoliVredenburg

Een ontmoeting tussen het veelzijdige Metropole Orkest en de classy hitmachine Caro Emerald. Na een eerdere samenwerking in 2013 komen ze in december opnieuw samen voor een swingend concert. Een moderne ode aan de retro met een mix van orkestrale jazz, ballroom, latin en aanstekelijke melodieen. Uiteraard zullen de nieuwe tracks van de net uitgekomen (door fifties Exotica geinspireerde) Emerald Island EP gespeeld worden, maar ook de bekende hits van Caro Emerald komen voorbij.