sublime-to-go-limoen

Benieuwd welke leuke concerten, festivals en andere evenementen er binnenkort plaatsvinden? Bekijk hier de Sublime To Go Cultuuragenda! 


– April 2017 – 


The Court Sessions #6 met Shirma Rouse
Court
Datum: 30 april 2017
Locatie: Restaurant de Rechtbank, Utrecht
Meer info: Facebook-event
Gratis toegankelijk

Shirma Rouse werd bekend als achtergrondzangeres bij onder andere Anouk, Chaka Khan en het Metropole Orkest. Het grote publiek leerde haar kennen door The Voice Of Holland. Shirma heeft inmiddels drie albums op haar naam staan, waarvan een met enkel Aretha Franklin-nummers. Wereldhits als ‘Natural Woman’ en ‘Baby I Love You’ zullen tijdens deze spectaculaire avond niet ontbreken. 


– Mei 2017 – 


Cory Henry
cory
Datum: 5 mei 2017
Locatie: Concertgebouw, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

Geef Cory Henry een instrument met toetsen en hij speelt erop, maar zijn lievelingsinstrument blijft de Hammond B3. Op Henry’s meest recente soloproject, The Revival, maakt hij op deze B3 een reis langs de liedjes van zijn jeugd. Gospel, jazz, oude funk, soul en R&B komen samen in adembenemende improvisaties. Van James Brown tot Yesterday, van Sly and the Family Stone tot de ‘gospel-tune’ Precious Lord. Een avond vol swingende gospel-funk!


Metropole Sessions: Kandace Springs
kandace springs
Datum: 9 mei 2017
Locatie: MCO, Hilversum
Tickets: Koop je tickets hier

Kandace Springs werd geboren in Nashville en groeide op in een muzikaal gezin. Muziek van Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones was voor haar dagelijkse kost. Deze muzikale helden hebben haar geholpen bij het vinden van haar eigen geluid en gemaakt tot wie ze nu als artiest is. Ze is pas 27 maar heeft in korte tijd al een hoop bereikt. Leuk weetje: haar versie van Sam Smith’s ‘Stay With Me’ werd opgepikt door Prince. Hij was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde om te komen spelen op de dertigste verjaardag van ‘Purple Rain’ in Paisley Park! Een mix van jazz, soul en een klein beetje country maken haar uniek en herkenbaar tegelijk.


Prince LOVE LIVE
prince
Datum: 13 mei t/m 10 september 2017
Locatie: Kunsthal Rotterdam
Tickets: Koop je tickets hier

De Kunsthal Rotterdam presenteert vanaf 13 mei de tentoonstelling ‘Prince LOVE LIVE’ als eerbetoon aan de vorig jaar overleden artiest. Zijn muzikale erfenis wordt nog steeds vol liefde en passie levend gehouden door zijn bewonderaars. De herinneringen aan zijn live shows worden in de tentoonstelling gedeeld. Prince LOVE LIVE toont aan de hand van meer dan 230 memorabilia, van concertkaartjes tot unieke collectors items, een beeld van de toewijding die Prince als artiest bij zijn fans teweegbrengt.

Op zaterdag 13 mei wordt de opening van de tentoonstelling gevierd met twee Special Prince Tours door verzamelaars en een Purple-After-Party met een Prince DJ voor alle fans. Dresscode tijdens de LOVE Prince Day is Peach or Black!! Als echte Prince fan wil je deze dag zeker niet missen. 


Raul Midón
raul midon
21 mei 2017 – LantarenVenster te Rotterdam
22 mei 2017 – Paradiso te Amsterdam

Voor wie hem nog niet kent, Raul Midón is een blind geboren zanger, gitarist en songwriter. Zijn bijzondere combinatie van jazz, soul, latin en flamenco werd opgemerkt en in 2005 brak hij door met zijn debuur album ‘State Of Mind’. Al snel volgde het ene album na het ander, en konden artiesten als Stevie Wonder en Jason Mraz niet wachten om met hem samen te werken.

Dit voorjaar brengt de New Yorker zijn negende album ‘Bad Ass & Blind’ uit. Een album waarop hij zijn brede scala aan talenten tentoonstelt en nog maar eens laat horen waarom hij niet in een hokje te plaatsen valt. Hier wil je bij zijn! 


Bruno Mars
BrunoMars2016
Datum: 9 mei 2017
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Meer info: ZiggoDome

Wereldster Bruno Mars heeft zijn wereldtournee The 24K Magic World Tour aangekondigd. Mars begint in Antwerpen op 28 maart en reist tot en met juni 2017 door Europa, met concerten in onder meer Londen, Parijs, Madrid, Zürich, Kopenhagen en dus ook Amsterdam. Daarna trapt hij vanaf 15 juli zijn Noord-Amerikaanse tournee af in Las Vegas, gevolgd door data in meer dan 45 steden in de VS en Canada voordat hij afsluit met een ‘four-night-stand’ in The Forum in Los Angeles. Tickets voor alle concerten zijn vanaf maandag 21 november te koop.


Das Mag Festival
dasmag
Datun: 19 – 20 mei 2017
Locatie: Bekijk de 25 verschillende locaties hier
Tickets: Koop je tickets hier

Het concept is simpel: je koopt een ticket en daarvoor krijg je toegang tot de leesclub, het boek waarover je leesclub gaat én het is je entreebewijs voor het knallende feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je een maand van tevoren gratis thuisgestuurd. Ter voorbereiding lees je het boek en op 19 of 20 mei ga je met 24 anderen, een gespreksleider én de desbetreffende auteur praten over het boek. Dit alles onder het genot van shotjes Goldstrike. De leesclubs vinden allemaal plaats op een unieke locatie.


Breda Jazz
jazz breda
Datum: 25 t/m 28 mei 2017
Locatie: Centrum Breda

Vier dagen vanaf Hemelvaart verandert Breda in één groot podium dat in het teken staat van de jazz en allerlei aanverwante stijlen. Tweehonderd concerten op bijna twintig podia! Jaarlijks vinden zo’n kwart miljoen bezoekers van over de hele wereld hun weg naar het Bredase festival. Muziek, eten en Brabantse gezelligheid!


DOX
dox
Datum: 26 & 27 mei 2017
Locatie: 
26 mei Paradiso Noord (tolhuistuin), Amsterdam
27 mei Caprera, Bloemendaal
Tickets: Koop je tickets hier

Het platenlabel/boekingskantoor en uitgeverij Dox bestaat dit jaar maar liefst 20 jaar. Dox viert dit jubileum met diverse events in Tolhuistuin en Caprera. In augustus staan ze in het Vondelpark Openluchttheater. Ook verschijnt er in het kader van dit jubileum een speciale album release van New Cool Collective Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité. Artiesten als onder meer New Cool Collective, BRUUT!, Marle Thomson, Charlie Dée en Steffen Morrison zijn te bewonderen tijdens dit event


– Juni 2017 –


Jazz in Duketown
1511664_703144899744589_6543019926909519542_o
Datum: 2 t/m 5 juni 2017
Locatie: Centrum ‘s-Hertogenbosch, Nederland
Tickets: Gratis toegang

Het Jazzhart van Nederland klopt ieder jaar in ’s-Hertogenbosch, tijdens Jazz in Duketown. Een van de oudste, gratis Jazzfestivals van Nederland heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een eigenzinnig festival, met grote namen uit binnen- en buitenland. Geen enkel ander jazzfestival biedt zulke hoogwaardige programmering volledig gratis aan! Kom gezellig tijdens het Pinksterweekend genieten met vrienden en familie op Jazz in Duketown. 


Take Off Music Event

Take_Off_Logo

Datum: 8 t/m 11 juni
Locatie: Meer Jazz, Hoofddorp

Het TAKE OFF Music Event wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 11 juni in en om Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Op donderdag de kroegentocht, op zaterdag de Internationale Big Band Competitie en vooral heel veel verschillende muziekstijlen en -optredens. Voor 6 concerten (Edsilia Rombley, Mathilde Santing, ZO Gospel Choir in Concert met Berget Lewis, The World Famous Glenn Miller Orchestra, Kraak & Smaak en de Brooklyn Funk Essentials) zijn er online kaartjes te koop; de anderen zijn allemaal vrij toegankelijk.


Zara Larsson 
Zara
Datum: 13 juni 2017
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Tickets: Koop je tickets hier

De Zweedse popzangeres Zara Larsson zingt al haar hele leven en won op haar 10e de Zweedse talentenjacht ‘Talang 2008’. Ze brak in 2015 wereldwijd door met de zomerhit ‘Lush Life’ en sindsdien is ze niet meer te stoppen. Ze heeft honderden miljoenen views op Youtube, maakte samen met David Guetta het officiële nummer voor het EK 2016 en heeft net een nieuw nummer uitgebracht met Ty Dolla $ign. Haar tweede album ‘So Good’ verschijnt binnenkort.


Oerol festival
oerol
Datum: 9 t/m 18 juni 2017
Locatie: Terschelling, Nederland
Tickets: Koop je tickets hier

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, de ruimte voelen om nieuwe dingen te creëren, onderzoeken en te presenteren.

De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat!


Wicked Jazz Sounds Festival
wicked jazz sounds

Datum: 24 juni 2017
Locatie: Amsterdam, NDSM
Tickets: Koop je tickets hier

Wicked Jazz Sounds is een muziekfestival, gericht op een mix tussen jazz, funk, soul, hiphop, groove, swing en aanverwante stijlen. Een mix qua sounds, maar ook een mix qua optredens: van DJ’s tot solo live acts, van jazzduo’s tot grote funkcollectieven. Kom dus zaterdag 24 juni naar het NDSM om dit mee te maken!


Parkpop
parkpop 2017
Datum: 25 juni 2017
Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Tickets: Gratis toegang

Parkpop is al jaren een groot succes. Ieder jaar wordt er met veel zorg een programma gemaakt van nationale en internationale acts die mogen spelen in het prachtige Zuiderpark. Dit jaar zullen onder meer artiesten als Toots and the Maytals en Jon Tarifa optreden. Parkpop is met gemiddeld 200.000 bezoekers één van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. 


– Juli 2017 – 


North Sea Jazz Festival
NSJF
Datum: 7, 8 en 9 juli 2017
Locatie: Ahoy, Rotterdam
Meer info: NSJF

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer. Klik hier voor enkele al bevestigde artiesten.


Ajuma Summer Festival
ajuma
Datum: 29 juli 2017
Locatie: Zuidstrand, Zandvoort
Tickets: Koop je tickets hier 

Na een succesvolle eerste editie in 2015 is Ajuma Summer Festival op 29 juli 2017 terug voor haar derde editie. Een uniek en vernieuwend festival dat plaatsvindt op het Zuidstrand van Zandvoort.

Ajuma is met recht de ‘Beach Hideaway’, waar je het gevoel krijgt dat de wereld even stopt met draaien om aan de hectiek van het leven te ontsnappen. Ajuma neemt je een dag mee op reis langs tal van live artiesten en dj’s, waar al je zintuigen geprikkeld gaan worden. Over het concept valt niet te twisten. Er wordt een podium geboden aan (aankomend) muzikaal talent met een soulvolle inslag. In combinatie met het strand waar je terecht kan voor een early yoga sessie of een Stand Up Paddling workshop. Van singer-songwriter naar soulvolle elektronische muziek. Van meesterlijk gemaakte Oosterse fingerfood naar oesters. Van massage naar beach art. Van rust naar inspiratie en energie.
Ajuma Summer Festival: een mix van live muziek, Asian food, eigenzinnige wijnen, cocktails & experience.


Augustus 2017-


Lowlands
lowlands
Datum: 18, 19 en 20 augustus 2017
Locatie: Biddinghuizen 
Tickets: Koop je tickets hier

Lowlands is jarig! Dit jaar is alweer de 25e editie van het festival. Zoals ieder jaar belooft het weer een feestje te worden. Het terrein in Biddinghuizen wordt wederom getransformeerd tot een feestelijk paradijs, waar alles kan en mag. Voor iedereen die nog niet is geweest, this is the time to go! De muzikale line-up is wederom van hoge kwaliteit. Onlangs heeft het festival nieuwe namen aangekondigd: onder meer Kovacs, First Aid Kit, Sampha en Jeangu Macrooy staan dit jaar op het podium. 


DOX
dox
Datum: 20 augustus 2017
Locatie: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Tickets: Gratis 

Het platenlabel/boekingskantoor en uitgeverij Dox bestaat dit jaar maar liefst 20 jaar. Dox viert dit jubileum met diverse events in Tolhuistuin en Caprera. Deze maand staan ze in het Vondelpark Openluchttheater. Ook verschijnt er in het kader van dit jubileum een speciale album release van New Cool Collective Big Band in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité. Artiesten als onder meer BRUUT!, Steffen Morrison en IVAR zijn te bewonderen tijdens dit event. Entree is gratis! 


– September 2017 –


Kovacs
kovacs
Locatie: Openluchttheater Caprera, Bloemendaal
Datum: 10 september 2017
Tickets: Koop je tickets hier

Zangeres Kovacs komt op zondag 10 september naar Openluchttheater Caprera in Bloemendaal! Het optreden is voorlopig de enige show die de Nederlandse muzikante gepland heeft staan. Voor deze bijzondere gelegenheid zal Kovacs haar nieuwe show spelen, waarbij nieuw repertoire gespeeld zal worden met een nieuwe band. Sinds de debuut EP ‘My Love’ is Kovacs niet te stoppen. Kovacs speelde eerder op grote festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival af en deed de band in 2016 nog een clubtour door Nederland. 


Caribbean Sea Jazz Festival
CaribbeanSeaJazz

Datum: 15 en 16 september 2017
Locatie: Aruba
Meer info: Caribbean Sea Jazz


– November 2017 –


Jamiroquai 
jamiroquai_wallpaper_2_by_johnnyslowhand-d31hcbk
Datum: 8 november 2017
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: Verkoop start 10 maart 2017. Klik hier voor meer info.

Jamiroquai mag wel één van de meest invloedrijke Britse bands van de afgelopen 25 jaar genoemd worden. De band verkocht wereldwijd meer dan 26 miljoen albums en met het album ‘Travelling Without Moving’, met onder andere de hits Virtual Insanity en Cosmic Girl, behaalden ze een vernoeming in het Guinness Book of World Records voor het best verkopende funk album aller tijden.

Vorige maand werd al bekend dat Jamiroquai komende zomer ook al naar Nederland komt voor een optreden tijdens North Sea Jazz Festival in juli.