Column Nieuws van de Vooruitgang – Willem Lageweg

Vanochtend hoorde je de column van Willem Lageweg op Sublime FM. Willem is directeur van MVO Nederland, een organisatie die heel Nederland warm maakt voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Benieuwd wat er in Nederland speelt op het gebied van klimaat, afval of de werkende mens? Je kunt zijn column hier terugluisteren!

“Henk Smit is een man met een missie. Henk woont in Zutphen en is de oprichter van de biologische bakkerij Driekant. Henk droomt van een duurzame wereld waarin ook mensen met een beperking de kans krijgen zich te ontwikkelen.

Met dat ideaal voor ogen startte hij in 1996 de Driekant. De kleine biologische broodbakkerij van toen is inmiddels uitgegroeid tot een flink bedrijf met een groot assortiment aan brood, gebak en chocolade. Allemaal gemaakt van biologische en eerlijke producten. Duurzaam, heerlijk en eerlijk.

Driekant heeft twee eigen winkels, levert aan horeca- en cateringbedrijven en je kunt hun producten ook via hun webshop bestellen.Er werken inmiddels zo’n 90 mensen. Een groot aantal van hen zijn medewerkers die door hun geestelijke beperking elders niet aan de bak konden komen. Bij de Driekant functioneren ze uitstekend omdat Henk ervoor zorgt dat er met hun beperkingen rekening wordt gehouden.

Zo komt iedereen optimaal tot zijn recht en wordt de droom van Henk werkelijkheid. Mijn tip van de week: ga eens een dagje lekker fietsen in de mooie omgeving van Zutphen, en eet een heerlijk broodje of taartje bij een van de vestigingen van Driekant”.

Bericht achterlaten