Bericht van Eric Smit: ‘Martijn Aslander’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Eric Smit, hoofdredacteur van de journalistieke onderzoeks-site Follow the Money.

Ik zat laatst op een zonnig terras met een bevriende advocaat. Een dame met een hart voor de journalistieke zaak. Ze heeft namelijk goed in de gaten dat het bedrijf van de waarheidsvinding al jaren onder druk staat en dat het van belang is dat daar iets tegen wordt ondernomen. Ze vertelde me een leuke anekdote over een of andere kerel op een groot netwerkevenement. Die vent was een van de sprekers en had op het podium de vele aanwezigen meerdere malen gezegd dat ze lid moesten worden van Follow the Money. Excuses voor deze schaamteloze zelfpromotie luisteraars, maar het is voor de goede zaak. Afijn, ik was natuurlijk rete-nieuwsgierig naar wie die man dan wel niet was.

Dat bleek ene meneer Martijn Aslander te zijn. Nooit van gehoord, dacht ik. Ik tikte zijn naam in op Google en zag dat hij een nogal populaire persoon in het praat- en presentatiecircuit was. Een zelfbenoemde ‘stand-up filosoof’, een ‘boardroom sparring partner’. Hoogleraar in de ‘organizonderkunde’, noemt hij zichzelf. Schrijver van boeken bovendien. Ik mailde Aslander om hem te bedanken en twee tellen later had ik hem aan de telefoon en werd ik overspoeld door zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn talloze ideeën voor een betere wereld. Mooie vent die Aslander. Pure energie gekoppeld aan een totaal vrije geest. Ik prijs me als journalist gelukkig dat ik zo heel af en toe met dat soort mensen in contact kom.

Bericht achterlaten