Bericht van Hans Schönfeld: ‘De formatie’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

Momenteel wordt er geformeerd. Zoiets kan maanden duren. Wij wachten ondertussen gespannen af of Groen Links zich de komende jaren als Lichtgroen Rechts zal ontpoppen, net zoals het rode van de partij van de Arbeid tot een flets roze werd door de samenwerking met de VVD. Niet dat Jesse Klaver dat beoogt, maar de VVD en het CDA hebben 140 jaar training achter de rug in het ontkomen aan alles wat te maken heeft met een eerlijke verdeling van inkomen, vermogen en het behoud van ons milieu. De kikker, Groen Links in dit geval, wordt in koud water langzaam gekookt zodat het niet uit het pannetje springt.

Het sneue van dit alles is dat de VVD aan de bal is. Doordat links, als christenen sektarisch verdeeld over 5 partijen, het verdommen om de onderlinge twistpuntjes opzij te zetten zitten wij opgescheept met Mark Rutte; van wie de komende 4 jaar nog maar moet blijken dat hij echt niets wist van het bonnetje van Fred Teeven. Misschien dat ie toch korter dan 4 jaar onze nieuwe minister president wordt.