Bericht van Kasper van der Meulen: ‘Hoe blijf je NIET gemotiveerd?’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Kasper van der Meulen, oprichter van MindLift Learning en auteur van het boek MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein.

Ik focus me graag op het ondernemen van positieve actie in mijn eigen leven. Een vraag die ik van veel mensen krijg is: “hoe blijf je gemotiveerd? Hoe blijf je gemotiveerd om je aan je gezonde gewoontes te houden, te werken aan je droomcarriere, keuzes voor jezelf te maken etc. Nou snap ik best dat het moeilijk is om motivatie te blijven vinden, het leven kan hard zijn, soms zie je geen direct resultaat van je inzet en je hebt maar een beperkte hoeveelheid energie om ergens in te steken.

Maar wat nou als we het eens omdraaien? En de vraag stellen: hoe blijf je NIET gemotiveerd? Laten we even stil staan bij de eindeloze hoeveelheid mogelijkheid en dankbaarheid die beschikbaar is in ieder moment. Er is nog nooit een tijdperk geweest met zoveel keuzes, kansen en mogelijkheden om het meeste uit je leven te halen. Elke nieuwe dag geeft je een eindeloos spectrum aan opties om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren. Het leven is kort, het is over voordat je het door hebt dit is niet het oefenrondje.

Het feit dat je hier bent en dit bericht kunt luisteren is een wonder op zich! Dus hoe krijg je het eigenlijk voor elkaar om niet gemotiveerd te zijn? Om niet op te staan met een lust voor het leven en de behoefte om alles uit je dag te halen? Als je die vraag voor jezelf weet te beantwoorden kun je die barrières wegnemen en eindeloze motivatie vinden.

Bericht achterlaten