Bericht van Kasper van der Meulen: ‘Wat zijn de systemen achter de symptomen?’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Kasper van der Meulen, oprichter van MindLift Learning en auteur van het boek MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein.

Ik focus me graag op het optimaliseren van mijn leefstijl, en ik deel mijn inzichten graag met anderen. Wanneer het gaat over dingen als voeding, meditatie, productiviteit of beweging, merk ik dat mensen altijd op zoek zijn naar een oplossing. Een prettig verpakte, snelle en bovendien goedkope oplossing voor hun grootste problemen. Helaas moet mensen vaak teleurstellen met de opmerking dat ik geen waarheden, wonderen of oplossingen voor ze heb…wel een vraag: wanneer is de laatste keer dat je een biologieboek hebt opengeslagen? Of zelf een wetenschappelijke studie hebt doorgelezen? Als je namelijk altijd op zoek bent naar nieuwe middelen om je probleem op te lossen, en ze weer laat vallen wanneer ze niet werken, dan leer je nooit waar die uitdagingen echt door ontstaan. Daarom heb ik de volgende tip: ga op zoek naar de systemen achter de symptomen. Oftewel: in plaats van de nieuwste trend te volgen, kijk eens of je kan achterhalen waar die trend op gebaseerd is, hoe deze is ontstaan en hoe het daadwerkelijk toepassing heeft op je eigen leven. Als het dan niet werkt is het geen mislukte poging, maar een mooie leerervaring voor je vaardigheid van zelfontwikkeling.

Bericht achterlaten