Bericht van Shaif Basier: ‘Het leven is betrouwbaar!’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Shaif Basier. Bankier, ondernemer en kritisch wereldburger.

Waar je op focust, dat groeit. Onze kranten en media focussen echter dagelijks op ‘t samenvatten van alle ellende die zich iedere 24 uur voltrekt. Is dit verstandig? Brengt deze dagelijks herhalende carrousel van “negatief nieuws” ons wel een representatief en objectief beeld van de realiteit?

In uw hart weet u het antwoord al. Nee. Ik zeg niet dat journalisten het nieuws niet moeten verslaan, maar een meer bewuste houding en rust ten aanzien van wat wij aan nieuws, social media en journalistieke uitingen consumeren en produceren anno 2017 is hard nodig. De overdaad aan negatief nieuws gaat immers voorbij aan de miljoenen dingen die dagelijks wel goed gaan.

 Het iedere dag weer consumeren van negatief nieuws ondergraaft bovendien ons geloof en vertrouwen in elkaar, onze instituten, en ons eigen enorme potentieel. U moet op negatief-nieuwsdieet vind ik!

 Maar geloof mij niet. Kijk naar de feiten: Toen u geboren werd heeft het leven voor u en de meesten van de 6 miljard mensen op aarde, ervoor gezorgd dat er minimaal 1 en meestal zelfs 2 volwassenen klaar stonden om 24 uur per dag te zorgen voor u tijdens uw meest hulpeloze en kwetsbare periode. Gratis. U hoefde er niks voor te doen. De Natuur gaf het u het meest waardevolle dat u vandaag bezit cadeau: Het Leven.

 En ja, dit leven is met begrip van bestaande beperkingen verre van perfect en er is nog veel vooruitgang te boeken. Maar het leven heeft ook zonder twijfel inherente positieve kanten. 

Het leven is betrouwbaar! 

Bericht achterlaten