Bericht van Shaif Basier: ‘Zo vrij als de Quantumvogel’

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Shaif Basier. Bankier, ondernemer en kritisch wereldburger.

In Barcelona ontdekte ik deze week de Europese Roodborst. Een vogel die hier jaarlijks voorbij trekt en werd gedoopt tot “Quantumvogel” door een Engelse wetenschapper.

In de iris van de vogel blijkt mogelijk een lichtsensitief proteïnemolecuul aanwezig die door zogenaamd “quantumverstrengeling” een “ultrasnelle” “radio”-verbinding heeft met het magnetisch veld om de aarde.

Vergeet dus UMTS of breedband, via de kleinste aan de mens bekende quantumdeeltjes communiceert deze gevederde EU inwoner vele malen sneller dan de lichtsnelheid tussen Groenland en Antarctica, en beschikt zo al vele eeuwen over een superieur en geheel eigen biologisch GPS systeem.

Mocht deze “spookachtige quantum-activiteit ver van uw bed, u ook ver boven uw pet gaan, wanhoop dan niet, want ook Albert Einstein kon deze supersnelle “Quantum Entanglement” tot aan zijn dood in 1955 niet begrijpen.

De mysterieuze Quantumbiologische ontdekking in het oog van de Roodborst is echter goed nieuws want het inspireert tot meer creatieve wetenschap.

Een dodelijk kankergen zoals bijvoorbeeld BRCA1, kan door een beter inzicht in haar Quantum-Biologie mogelijk ooit zelfs worden gerepareerd op afstand.

U denkt misschien: “Zou dat echt kunnen Shaif?”. Ik geloof het wel. Want uiteindelijk zijn u en ik het die prioriteren waar wij aandacht en geld in investeren. Laat ons samen durven, proberen, elkaar motiveren, zo vrij als mogelijk. Zo vrij als de Quantumvogel.

Bericht achterlaten