Speciale samenwerking Metropole Orkest en Kovacs

Kovacs Metropole

Op zaterdag 29 oktober en zaterdag 17 december 2016 geven het Metropole Orkest en zangeres Kovacs twee speciale concerten in respectievelijk Koninklijk Theater Carré en Theaters Tilburg. Kovacs en chef-dirigent Jules Buckley van het Metropole Orkest slaan komende maanden de handen ineen om een unieke orkestratie te maken van ‘Shades of Black’, het debuutalbum van Kovacs, en andere persoonlijke favorieten van de zangeres.

Kovacs zegt over de samenwerking: “Het is stiekem wel een droom van me om mijn muziek te mogen spelen met een heel orkest. Toen Jules Buckley van het Metropole Orkest me benaderde hoefde ik er eigenlijk ook geen moment over na te denken: natuurlijk, heel graag zelfs! Ik verheug me enorm op onze samenwerking en kijk erg uit naar de shows met dit geweldige orkest.”

Jules Buckley: “Op het moment dat ik de muziek van Kovacs hoorde, wist ik dat ik contact op moest nemen om te zien of ze er voor openstond om samen te werken met het Metropole Orkest. Haar liedjes zijn geweldig en hebben een bijzonder karakter dat met het Metropole Orkest nog een extra dimensie zal krijgen. Wij kijken ook ontzettend uit naar deze speciale concerten later dit jaar.”

Kovacs brak in 2014 door met debuutsingle ‘My love’. Haar eerste album kwam vorig jaar op 1 binnen in de hitlijsten. De geboren Limburgse speelde op onder andere North Sea Jazz, Pinkpop en Rock Werchter.

Kaarten voor de concerten zijn vanaf zaterdag 30 januari vanaf 10.00 uur verkrijgbaar via de theaters.

2 thoughts on “Speciale samenwerking Metropole Orkest en Kovacs

 1. Sublime FM

  Ha Marie-José, wanneer je had blijven luisteren, had je gehoord dat het telefoonnummer 1008 is ;-). Ik zou je adviseren vandaag weer te sms’en.

 2. Marie-José van der Klugt

  Ik kon geen telefoonnr. van jullie vinden om de code voor Pukkelpop te sms-en, dus probeer ik het zo: Sublime clamping.
  Mijn nr. Is 06XXXXXXXX. Ik hoop dat jullie deze deelname ook accepteren!

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  MJ van der Klugt

Bericht achterlaten