De Sublime FM selectie van het InJazz Festival

De beste jazz van vandaag en morgen ontdek je 24 en 25 juni tijdens inJazz in Rotterdam. Sublime FM warmt je in aanloop naar het festival alvast op. Van zondag 19 juni tot en met vrijdag 24 juni hoor je tussen 22:00 en 00:00 een selectie van de jazz-talenten die op het festival spelen. Benieuwd welke artiesten op Sublime FM voorbij komen?

InJazz is het startschot van North Sea Round Town: twee weken jazz in Rotterdam met het North Sea Jazz festival als afsluiter. Twee inspirerende dagen voor zowel jazzprofessionals als muziekliefhebbers. In de avonduren barst het gratis toegankelijk festivalprogramma los. Meer info: injazz.n

(In)Jazz-artiesten die je op Sublime FM voorbij zal horen komen:

Dina Medina

In Kaapverdië staat Dina Medina op een torenhoog voetstuk. Al op jonge leeftijd leent ze haar vocale talent aan diverse albums van bekende groepen. Inmiddels heeft ze een album (deels) opgenomen met het Metropole Orkest en treedt op in binnen- en buitenland. Ook won ze twee prestigieuze Cabo Verde Music Awards. Medina slaat een brug tussen Kaapverdische pop, morna en andere Afrikaanse invloeden.


Efe Erdem
phpThumb_generated_thumbnailjpg-2
De van oorsprong Turkse trombonist, componist en trompettist Efe Erdem speelde al op zijn 15e in diverse klassieke orkesten en bands. Hij richtte zich al snel op jazz en improvisatie. In 2012 studeerde de muzikant af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien treedt Erdem op bij vele festivals over de hele wereld en speelt met bands waaronder Re:Freshed Orchestra.


Fluks

Fluks is een nieuw Utrechts powertrio dat trompet, synthesizers en drums/samples bespeelt. Met elementen uit nu-jazz, (broken)beats, elektronische muziek en indie-pop smeden ze hun eigen Electro indie-jazz. Soms heftig als de stad, dan weer rustig als het buitenleven. De eerste EP heet November en is uitgebracht op het Nederlandse Flyin’ High Records. Fluks trad eerder op in Tivoli Vredenburg en staat later dit jaar op Jazz in Duketown, het Rabobank International Amersfoort Jazz Festival en Big Rivers.


Jeangu Macrooy
phpThumb_generated_thumbnailjpg-3
Macrooy (Suriname) was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Na het conservatorium in Suriname besloot hij zijn carrière voort te zetten in Nederland waar hij door een introductie van producer Perquisite kon tekenen bij Unexpected Records.


Karsu
phpThumb_generated_thumbnailjpg-4
De Nederlands-Turkse zangeres en pianiste Karsu combineert haar voorliefde voor jazz met haar roots. Ze speelde al snel in de Carnegie Hall in New York en op het North Sea Jazz Festival. Eind 2015 verscheen haar nieuwe album Colors. “Een kleurrijk vervolg in een ongetwijfeld nog heel lange en verrassende loopbaan” (Tijdschrift Oor).


Marutyri
phpThumb_generated_thumbnailjpg-5
Marutyri komt uit Rotterdam en sinds de start (2014) gaat deze instrumentale fusionband Marutyri als een speer! Zo speelde de band onder meer op het North Sea Jazz Festival, zijn regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door én wonnen de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award for Best Talent. Ook hun EP The Tribe mocht op veel positieve recensies rekenen. De heftige grooves, intense harmonieën en de ‘storytelling solo’s’ maken van Marutyri een unieke band. 


Michiel Stekelenburg Quintet
original
Begin 2012 komt gitarist Michiel Stekelenburg met zijn debuut ‘Hypnos’. De muziek kenmerkt zich door eigenheid en in zijn spel en composities steekt hij zijn rockachtergrond niet onder stoelen of banken. De cd wordt lovend ontvangen en het kwartet doet een tour langs de bekende jazz-zalen en -festivals. Hij sluit deze tour af op het welbekende North Sea Jazz Festival (2013). Zijn tweede cd ‘Layers’ wordt deze zomer uitgebracht en is met een nieuwe bezetting opgenomen.


Tristan
original-2
‘Feel-good vintage acid jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van 2016. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al samenspeelt sinds begin 2000 vormen een stevige basis voor zangeres Evelyn Kallansee. De muziek van Tristan voert je direct terug naar de jaren zeventig. Paul Miller (BBC Radio): “I can only describe Tristan’s music as soulful jazz-funk of the highest order.”

Bericht achterlaten