Lionel Richie wordt onderscheiden met een eredoctoraat

Lionel Richie krijgt er een nieuwe, eervolle titel bij. De zanger krijgt een eredoctoraat van het Berklee College Of Music voor zijn invloed en successen in de muziekwereld. Daarnaast wordt hij erkent voor zijn blijvende bijdrage aan de Amerikaanse en internationale cultuur. Hij ontvangt de onderscheiding tijdens een ceremonie op 13 mei 2017 in het Agganis Arena op de Universiteit van Boston.

Lionel Richie zou dit voorjaar op tournee gaan met Mariah Carey, waarbij de twee hun grootste hits zouden spelen. De zanger moest helaas het tournee uitstellen in verband met een knieoperatie. De twee zullen nu vanaf 21 juli samen op tournee gaan. 

Het muziekicoon is een van de populairste artiesten aller tijden. Hij boekte zijn eerste successen met de funk- en soulband The Commodores en werd later nog groter als soloartiest.

‘Truly’, ‘All Night Long’ en ‘Say You, Say Me’ worden na decennia nog steeds wereldwijd beluisterd. Met meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd, is hij een van de grootste artiesten in de muziekgeschiedenis.  

Bericht achterlaten