Metropole Orkest is jarig

Bijna alle landelijke radiozenders, waaronder Sublime FM, staan woensdag om 20.15 uur stil bij het 70 jarig bestaan van het Metropole Orkest, door een opname van het Metropole Orkest uit te zenden. Dit is het exacte tijdstip van de eerste uitzending op 25 november 1945. Op Sublime FM hoor je ‘Jonathan Jeremiah with The Metropole Orkest – Lazin In The Sunshine’.

Directeur van het Metropole Orkest Marc Altink: “Wij zijn erg vereerd met deze aandacht voor de verjaardag van het Metropole Orkest. We vinden het bijzonder sympathiek dat de Nederlandse media onze lange geschiedenis op deze manier in het zonnetje zetten”.

Het grootse Metropole Orkest
Het Metropole Orkest speelt jazz, pop, chansons, musicals en filmmuziek, in grote en kleine zalen maar ook op festivals, zoals het North Sea Jazz en Lowlands. Het werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen en begeleidde grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Stan Getz, maar ook hedendaagse muzikanten, bijvoorbeeld Gregory Porter.

Geschiedenis
Het orkest ontstond in 1945 en is opgericht om het volk zo net na de oorlog “hoop en vertier” te bieden. Tot 2012 is het orkest gefinancierd uit het omroepbudget. Inmiddels is het Metropole Orkest zelfstandig en zorgt voor een groot deel zelf voor zijn inkomsten.

Bericht achterlaten