Metropole Orkest speelt ‘Billie Jean’ samen met Cory Henry en Jacob Collier

Gisteravond trad het Metropole Orkest op samen met Cory Henry en Jacob Collier tijdens het prestigieuze BBC Proms in Londen. Ze speelden een geweldige versie van Michael Jackson’s Billie Jean. Deze derde editie van BBC Proms was een eerbetoon aan een van de grootste muzieklegendes van deze tijd: Quincy Jones! 

 

Het Nederlandse orkest heeft het avondvullende programma in overleg met Jones samengesteld. De 83-jarige Jones, die de solisten heeft uitgekozen, zit tijdens het concert in de zaal van de Royal Albert Hall.  

“Het is prachtig dat we dit mogen doen”, zegt Pieter Hunfeld van het Metropole Orkest. “Jones’ oeuvre is zo enorm groot en zo rijk. Om dat te mogen spelen waar hij zelf bij is; dat is wel heel bijzonder. Hij is misschien wel de koning van de popmuziek.” 

Quincy Jones produceerde onder meer het album Thriller van Michael Jackson en werkte met Frank Sinatra. Ook nu nog is Jones actief als scout van jonge talenten.


Sublime FM viert komend weekend de verjaardag van een van de grootste artiesten ooit… Michael Jackson! Hij zou op 29 augustus 58 jaar geworden zijn.
Laat ons weten wat jouw favoriete Michael Jackson nummer is en draag zo je steentje bij aan de Sublime FM Michael Jackson Top 58 die we gedurende het weekend zullen uitzenden. Met jouw inzending maak je tevens kans op tickets inclusief diner voor de Michael Jackson Tribute Night in de North Sea Jazz Club op vrijdag 14 oktober! 
Klik hier om mee te doen.

Bericht achterlaten