Nieuws van de Vooruitgang: ‘Rood vlees moet duurder worden’

Een biefstukje op je bord, het wordt mogelijk een stuk duurder. Wetenschappers van de Oxford Universiteit pleiten voor een taks op rood vlees.

Dat schrijft De Morgen. De Wereldgezondheidsorganisatie benoemt verschillende soorten rood vlees als ‘kankerverwekkend’. Ook zou je er hartaandoeningen, beroertes en diabetes type 2 van kunnen krijgen. Je zou de prijs 20 tot 50 % moeten verhogen, zeggen de wetenschappers. Dat moet ervoor zorgen dat mensen minder rood vlees gaan eten. En wat vind jij? Een goed idee, zo’n vleestaks? Ga naar onze nieuwsgroep op de Sublime Facebookpagina en laat het ons weten.

Één reactie op “Nieuws van de Vooruitgang: ‘Rood vlees moet duurder worden’

  1. Dick van Kalker

    Wat een onzin om roodvlees als kankerverwekkend neer te zetten. Begin nou eerst maar eens met een suiker taks.
    Dat gaat natuurlijk niet, omdat de grote voeding multinationals daar last van hebben.
    Vlees en ook rood vlees werd al in de oudheid gegeten.
    Suiker was toen niet voorhanden en er was toen geen Diabetisch.

Bericht achterlaten