Throwback Thursday met Sylvana Simons

Iedere donderdag om 09:30 uur deelt Sylvana Simons in haar column een muzikale Throwback Thursday. Door middel van klassiekers en vergeten tracks blikt Sylvana terug op het verleden.

“Voor de 2e keer dit jaar is het Beatrixtheater, zeg maar de buurman van Sublime FM, gesloten voor publiek. Dit omdat er asbestdeeltjes gevonden zijn in het gebouw. En dat betekent in dit geval grote teleurstelling bij de cast en het publiek van de hit-musical ‘The Bodyguard’.

Sinds de premiere in september van vorig jaar zijn de reacties en recensies laaiend enthousiast. Vooral leading lady Romy Monteiro krijgt, zeer terecht, veel complimenten. Want ga er maar aan staan; Whitney Houston evenaren die in de originele filmversie haar naam als zangeres en actrice voorgoed en onverwoestbaar wereldwijd vestigde.

In 1985 tekent een jonge Whitney Houston haar eerste grote platendeal bij het label Arista records. Haar eerste 2 singles floppen. Aan haar talent ligt het niet. En als de hits eenmaal komen, lijkt Whitney niet meer te stoppen. ‘You Give Good Love’ is haar eerste hit, en voor ‘Saving All My Love For You’ ontvangt ze haar 1e Grammy.

Met haar 2e album ‘Whitney’ levert ze 1 van mijn alltime favoriete albums af. Jazzy, laidback, soulful met een heerlijke cover van ‘For The Love Of You’ van the Isley Brothers als persoonlijk hoogtepuntje.

Maar dan. 1992. Ze trouwt en maakt haar filmdebuut naast Kevin Kostner. Vanzelfsprekend neemt ze ook de soundtrack voor haar rekening. En geeft ze Dolly Parton een voorbeeld van hoe je een countryballad ook kunt zingen. Whitney’s uithaal op “I will always love you” is eigenlijk niet van deze planeet.
In 1993 staat ze met 2 tracks van deze soundtrack in de nederlandse top40; naast Dolly covert ze ook een track van Chaka Khan die zo sportief is wat backingvocals in te zingen.

Throwback van deze week: ‘I’m Every Woman’ .”

Bericht achterlaten